Els nous Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022 contemplen més ajudes per incentivar la compra de vehicles elèctrics i promoure la mobilitat sostenible entre la ciutadania.

De totes les subvencions plantejades, hi haurà una partida inicial de 445 milions d’euros per al sector de la mobilitat elèctrica que englobarà ajudes per a l’adquisició de vehicles elèctrics, innovació en projectes d’electromobilitat, ampliació de xarxes de punts de recàrrega i renovació de flotes de vehicles d’empresa.

 

Quines ajudes i subvencions hi haurà al 2022?

El Pla Moves continuarà sent el principal programa d’ajudes i subvencions per a incentivar el sector de l’electromobilitat durant el 2022.

El Pla Moves III seguirà en marxa com a continuació del Pla Moves II, enfocat principalment a la compra de vehicles elèctrics i a les infraestructures de punts de recàrrega i s’allargarà fins al 2023. Actualment, compta amb un pressupost inicial de 400 milions de € ampliable a 800 milions de €. 

El Pla Moves Singulars II continuarà vigent per a empreses, universitats, centres de recerca i desenvolupament o entitats del sector públic institucional on es repartiran 100 milions per a la subvenció de projectes innovadors en mobilitat elèctrica i desenvolupament tecnològic.

Com a novetat, es planteja afegir al pressupost del Pla Moves III el Pla Moves Grans Flotes. Anunciat durant el passat Automobile de Barcelona i amb una partida de 50 milions d’euros, ampliables anualment fins al 2023 és un programa d’ajudes dirigit a empreses amb més de 500 vehicles per tal de renovar la seva flota de vehicles contaminants.

 

Vols comprar o renovar el teu cotxe elèctric?

El Pla Moves III subvenciona fins a 9.000 € la compra de furgonetes elèctriques i fins a 7.000 € l’adquisició de turismes si es desballesta un vehicle amb més de 7 anys d’antiguitat. El preu màxim de vehicle a comprar pot arribar als 45.000 €. En cas de no desballestar el vehicle, les ajudes per a la compra de cotxes elèctrics poden arribar als 4.500 € i per a furgonetes 7.000 €.

Per als híbrids endollables, amb autonomia elèctrica d’entre 30 i 90 km, les ajudes en cas de desballestament del vehicle contaminant poden arribar fins als 5.000 €. Per a motos elèctriques que no superin els 10.000 €, l’import màxim serà de 1.300 € si es desballesta.

I recorda que el programa no és compatible amb altres subvencions o ajudes que tinguin com a objectiu principal promoure la mobilitat sostenible i que provinguin d’altres administracions públiques o privades, nacionals o internacionals.

Font: https://www.endolla.barcelona/ca